La radioafició és:

      No hi ha comentaris a La radioafició és:

… Emergències

Quan tot falla, la ràdio funciona!
Els radioaficionats prestem la nostra col·laboració amb els cossos d’emergències en casos de desastres que provoquen la interrupció de comunicacions.
Amb una ràdio alimentada per bateria de cotxe i una antena de fil elèctric mantenim comunicacions sense necessitat de repetidors, internet o electricitat.
És una pràctica habitual fer sortides a la muntanya i mantenir comunicacions en circumstàncies similars a les que es donarien en un cas d’emergència.

 

La radioafició és: Tècnica

La radioafició és una activitat tècnica dedicada a l’autoaprenentatge de electrònica, física i tècniques digitals. Som el col·lectiu tècnic no professional més gran del món.
Els radioaficionats construïm i experimentem amb emissors, receptors, antenes i tota mena d’aparells auxiliars.
Les ràdios més modernes funcionen de forma total-ment digital, amb o sense necessitat d’un ordinador, i es poden variar les seves característiques per programa.
Podem mantenir enllaços digitals més enllà dels sistemes estàndard (wifi, wimax…) i dissenyar els nostre propis protocols.

La radioafició és: Comunicació

Avui en dia la comunicació no és només parlar.
Tot i ser l’activitat més coneguda existeixen moltes al-tres formes de comunicació que utilitzem els radioaficionats, des de les més clàssiques (telegrafia), fins a les més modernes (modulació digital.)
Els radioaficionats aprofitem modes de comunicació poc habituals: rebot de senyal en meteorits, reflexió a la troposfera, per irregularitats del camp magnètic….
La radioafició pot ser una conversa tranquil·la amb els amics o un frenètic concurs per contactar amb més països que ningú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.