WAZE – GPS pel cotxe, gratis!

Reconec que no estem parlant d’un producte de radioaficionats, però vull fer esment d’un software que he estat provant darrerament i que és molt interessant.
Es tracta de WAZE https://www.waze.com/ca/ una servei GPS gratuït fet i mantingut pels mateixos usuaris.
La primera cosa que veiem és que es gratuït, si, no cal pagar res per mapes, actualitzacions, i altres afegits.
Rep informació en temps real d’altres conductors de tot el que tenim al davant nostre; cues, accidents, climatologia…
Evidentment, ha d’estar connectat a Internet per poder tindre aquest suport. Això avui dia no ha de ser un problema ja que tots tenim 3G/4G al nostre telèfon mòbil. Però de fet, si no fem us de les advertències en temps real, només necessitem internet per planificar la ruta. Un cop fet això el sistema ja la recorda i, fins i tot, pot recalcular-la sense connectar-se enlloc.
Entre les coses interessants que he trobat al programa hi ha la possibilitat d’indicar els destins amb la veu, sense haver d’escriure res, un detall interessant si qui ha de fer servir el GPS és el mateix que condueix. Tot i que el sistema no suporta el català parlat, l’entén força bé. En canvi la veu que ens guia, la pantalla, i tots els textos, estan en català.

Afegeixo algunes captures de pantalla.

Connecta amb la teva app de música, i fusiona els sons d’ambdues aplicacions

Cerca també els servies donats d’alta a google maps

Avisa d’incidències a la ruta i permet triar rutes alternatives

L’altra cosa interessant de WAZE és que  els mateixos usuaris col·laboren tant a avisar de les incidències com a millorar els mapes. Quan es va editar Tremp per darrera vegada alguns carrers tenien sentits diferents als actuals. Doncs qualsevol usuari registrat a la web de waze que hi hagi passat a prop te  l’oportunitat de millorar i actualitzar els carrers.  Això farà que qui hi hagi de passar més endavant no es trobi carrers en sentit contrari. Les plataformes de pagament que donen suport a mapes GPS poden no estar tant al dia com ho estan els mapes de WAZE.

WAZE funciona a qualsevol smartphone actual, tauleta, i, també a les ràdios de cotxe xineses amb Android, sempre que tinguin connexió per antena GPS.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.