DWService, Control remot d’ordinadors

Cada cop més, necessitem accedir a algun ordinador remotament. Si, els radioaficionats també. Hi han una serie d’aplicacions al mercat, unes millors i altres no tant. Unes més segures que altres. Tots hem sentit parlar del TeamViewer, és la aplicació més coneguda i, pot ser, la més usada. Però no és gratuïta, i si la fem servir sovint, acaba un moment que no funciona si no passem per caixa.

Avui us portem una altra aplicació, poc coneguda, per fer aquesta feina.
Es tracta del servei web DWSERVICE (www.dwservice.net) que permete, a través d’un navegador web modern (chrome, firefox…) controlar els nostres aparells a distància.
I fixeu-vos que dic, aparells, i no PC. Aquesta aplicació funciona en una gran varietat de plataformes. podem usar-la amb PC sota windows, mac, o linux, però també amb qualsevol plataforma arm, com ara una Raspberry PI o similar.

DWservice, panell de control

DWservice, panell de control

Aquestes plataformes de microordinadors son cada cop més potents, i a l’hora petites. Al nostre hobby les fem servir, per exemple, per gestionar passarel·les a internet per a Echolink, controlar repetidors, equips digitals de uhf o vhf, servidors, o aparells per a control remot d’estacions de radio.

El servei DWservice està sota llicencia Mozilla Public license 2.0 i per tant l’ús és lliure. Així no ens passarà que després vingui una empresa a demanar-nos diners per tal de poder accedir als nostres aparells remots, com pot passar amb altres sistemes.

Un altre factor a tindre en compte és el fet que no necessitem cap programari especial per accedir als nostres aparells, simplement, com he dit, un navegador web i els codis d’accés. Això vol dir que poden accedir-hi des del pc d’un amic, o des del telefon mòbil, si cal.

El sistema permet accedir a la pantalla convencional del aparell, si en te. Però tambe podem accedir via SSH a un *UNIX, o connectar-nos al seu sistema de fitxers per agafar o enviar fitxers.

Llista d'apps de DWservice

Llista d’apps de DWservice

Per usar la aplicació no cal crear cap compte enlloc, però si el creem, podrem gestionar totes les nostres maquines des d’un sol lloc. Així simplement ens cal saber el nostre usuari i podem anar amb uns pocs clics a monitoritzar o controlar el nostre aparell remot.

Captura pantalla amb el llistat de directoris d'un ordinador amb windows

Captura pantalla amb el llistat de directoris d’un ordinador amb windows

Cal tenir en compte que aquest mateix servei el podem fer servir per controlar el pc d’un amic, que, en un moment donat,  necessita assistència. El nostre col·lega nomes haura de baixar la versió adequada pel seu sistema operatiu i, sense instal·lar, executar-la al seu aparell. Li sortirà un codi d’aparell i un password temporal que si ens els passa, ens permetrà accedir remotament al seu equip des de la web de DWService. Un cop acabat, simplement tanca la aplicació i ja no és possible connectar-se de nou. El següent cop que s’executi, el password temporal haurà canviat i caldrà passar les dades de nou.

escriptori remot amb Ubuntu 18.04 i el programa CQRLOG

escriptori remot amb Ubuntu 18.04 i el programa CQRLOG

 

One thought on “DWService, Control remot d’ordinadors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.